22 september 2006

Sutcliffe

Ben je ervaren van de Engelse schrijver William Sutcliffe heeft het tempo en de stijl van een gemiddelde Giphart. Het gaat over een jong stel dat drie maanden gaat backpacken in India. Al in het vliegtuig treden de eerste haarscheurtjes in de relatie op die uiteindelijk tot een breuk leiden. Het boek is verder een vlotte vertelling over de verdere reiservaringen van de ik-figuur, vol ironische verwijzingen naar alles wat de gemiddelde backpacker typeert: spottende uitspraken over Het Boek (de lonely planet), de yoga- en meditatielessen die samenreizende meisjes nemen, het kopen van inheemse kleding etc. Weinig diepgravend allemaal, maar het boek leest lekker weg (twee treinreizen en een uurtje op het balkon) en als voorbereiding op mijn eigen reis best aardig. Geen meesterwerk, maar ik had eerlijk gezegd slechter verwacht. Vooruit dan maar.

3 Comments:

Blogger Bibliofilos said...

Ik heb dit boekje een paar jaar terug met veel plezier gelezen, al is er nu weinig van blijven hangen. Staat me alleen iets bij van zijn ziekte in India en dat ik dacht: wat kan een mens toch ver gaan in de naam der liefde. Letterlijk en figuurlijk. Was zeker geen slechte leeskost.

9:32 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ik heb 'm al een tijd terug gelezen, toen ik in Thailand woonde. Inmiddels staat hij in het Nederlands én het Engels in de kast. Het is heel herkenbaar als je de backpackers'scene' een beetje kent.

5:19 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

In dat opzicht is 'Backpack' van Emily Barr ook wel een aanrader. Geen hoogwaardige literatuur, maar best heel knap geschreven!

5:20 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Meer Leeslog in eerdere maanden - zie de 'archives' in de rechterkolom.